top of page
last ned (3)_edited.png

ORKEL UTVIKLER OG PRODUSERER INNOVATIVE, LØNNSOMME OG SOLIDE LANDBRUKS- OG INDUSTRIMASKINER

Det som begynte med beskjeden produksjon av enkelt utstyr og barneleker har nå blitt en global leverandør av avanserte maskiner av høy kvalitet.

I 1949 investerte orkdalingen Johan Gjønnes i et sveiseapparat. På 60- og 70-tallet økte Gjønnes produksjonen av landbruksorientert utstyr og Orkel’s produkter fikk raskt rykte på seg for å være solide, innovative, lønnsomme og lite vedlikeholdskrevende.

Hjulene snurret fortere og snart ble Orkel en sterk nasjonal merkevare, anerkjent for sin unike kvalitet og innovative design. I 1986 ble den første Orkel-pressa oppfunnet, og med runde gressballer ble verdens øyne for alvor rettet mot Orkel. I dag er Orkel en internasjonal leverandør av noen av verdens tøffeste og solide rundballepresser, traktorhengere, kompaktorer, snøfresere, slåmaskiner og river, representert i over 40 land på alle kontinenter.
Selskapet er en av de største produsentene av landbruks- og industrimaskiner i Norge og har en unik posisjon i hjemmemarkedet.

Målet er fortsatt det samme som for 70 år siden: Å skape verdens beste maskiner for landbruk og industri gjennom innovasjon og lidenskap for godt håndverk.

Orkel er godkjent lærebedrift i til sammen 6 fag.

Platearbeider, Sveisearbeider, Industrimekaniker, Landbruksmekaniker, Transport og logistikk, Kontor- og administrasjon, og har per i dag lærling i sveis, industrimekanikk, landbruksmekanikk, transport og logistikk.

bottom of page